Hierontapalvelut


Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja lihasjännitysten laukaisemiseksi. Eri kehonosissa tapahtuvilla sivelyillä, painalluksilla, puristeluilla, taputteluilla ja hieronnalla on tarkoitus mm. lievittää kipua rentouttaa ja erilaisin ottein muokkaamalla aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy. Myös iho hyötyy hieronnasta: kireät alueet saavat joustavuutta ja ihokudoksen uusiutuminen tehostuu. Hieronta on kautta aikain tunnustettu tehokkaana hoitomuotona erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön sairauksissa ja kiputiloissa.

Purentalihashieronta

Purentalihasten hieronnalla voidaan lievittää pään alueen särkyjä. Purentaongelmat, stressi, hampaiden narskuttelu ja muut suun jännitystilat voivat heijastua särkynä niskaan, hartioihin ja ohimoille. Pahimmillaan ne jopa laukaisevat migreenikohtauksia. Hieronnan aikana käsitellään kaulan ja kasvojen alue, niska-hartia seutua sekä puremalihakset poskien ulkopinnoilta. Asiakkaan suostumuksella myös poskien sisäpinnoilta kumihanska hierojan kädessä. Ei pakollinen mutta tehokkaampi vaikutus näin laajasti hoidettuna.

Kuumakivihieronta

Lämmöllä ja kosketuksella on endorfiineja vapauttava vaikutus. Kivien syvälle ulottuva lämpö vaikuttaa syvimpiin kudoksiin saakka tuoden ainutlaatuisen syvän rentoutuksen. Hoito antaa kokonaisvaltaisen hyvänolon tunteen ja pehmittää myös hieman ihoa. Hieronta edistää ja aktivoi aineenvaihduntaa,verenkiertoa ja lymfakiertoa sekä helpottaa ja laukaisee lihasjännityksiä. Kuumakivihieronta on ennen kaikkea stressiä laukaiseva ja nautinnollinen hetki keholle ja mielelle! Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3 cm syvyyteen asti johtuen kivien luovuttamasta lämmöstä kudosta manipuloitaessa. Hieronnasa lämpö vaikutta syvälle lihaksiin, jolloin vaikutus on moninkertainen tavalliseen hierontaan verrattuna. Lihaskireydet poistuvat. Lämpö ja energia lisäävät aineenvaihduntaa iholla, kehon verenkiertoa ja lymfaa. Lymfakierto kiihtyy. Kuona-aineet poistuvat tehokkammin. Keho ja mieli rentoutuvat. Helpottaa stressiä, uupumusta ja unettomuutta.

Imukuppaushieronta/ Kuivakuppaus/ Liukukuppaus


Imukuppihierontaa käytetään erityisesti lihashuollon osana ja sillä voidaan lieventää lihaskireyksiä, hoitaa arpikudosta sekä turvotusta, poistaa kuona-aineita ja erilaisia lihasten kiputiloja. Tällä tekniikalla voidaan hoitaa siis samoja asioita, kuin klassisella hieronnalla. Sellulliittiin on myös ollut myönteiset vaikutukset kun hoitokerrat ovat tiheät.
Imukuppihieronta on vanha hoitomuoto, joka on alun perin lähtöisin Kiinasta. Koki uuden nousun 2000-luvulla luontaistuote hoitojen yleistymisen myötä.
Ennen imukuppien asettamista on iho rasvattava hyvin. Imukuppi asetetaan iholle samalla painaen kupin sisältä ilma pois, jolloin sen alle muodostuu alipaine ja kupin alla oleva pehmytkudos vetäytyy kupin sisään.
Hieronta tapahtuu liu'uttamalla imukuppia järjestelmällisesti ja rauhallisesti. Hyvin rasvattu iho mahdollistaa imukupin kivuttoman liu'uttamisen. Hierontaliikkeet tapahtuvat yleensä suoraan lihasten suuntaisesti tai pyörittävällä liikkeellä. Kupin alla oleva alipaine vetää ihoa sekä pehmytkudosta hieronnan mukana, samalla edistäen imunestekiertoa ja tehokkaasti verenkiertoa. Kuivakuppaukseksi kutsutaan sitä, kun imukupit jätetään paikalleen kipupisteiden päälle (trigger-pisteet). Hoidon jälkeen verenpurkaumat ja ihon punoittaminen voivat kestää useitakin päiviä, mutta se on aivan normaalia. Hoitomenetelmä vilkastuttaa tehokkaasti verenkiertoa, imunestekiertoa ja aineenvaihduntaa, joten on tärkeää muistaa juoda runsaasti nestettä heti hoidon jälkeen! Esteitä hoidolle on
* Ihosairaudet, ihorikkoumat
* Syöpä
* Suonikohjut (myös leikatut)
* Sydänsairaus tai sydämen vajaatoiminta
* Veritaudit, anemia tai verenvuototauti eli hemofilia
* Verenohennuslääkkeet (myös aspiriini ja disperiini)
* Kortisonilääkkeet
* Venähdykset tai tuoreet vammat
* Vaikea diabetes
* Kuume ja tulehdussairaudet
Raskaana olevia eikä lapsia hierota imukupeilla.
Imukuppihieronnan hyödyt
* Lihasjännitystilojen lievittäminen
* Arpikudoksen ja turvotuksen hoito
* Aineenvaihdunnan, veren- ja lymfakierron vilkastuttaminen
* Urheilusuoritusten jälkeinen lihashuolto
* Kuona-aineiden ja nesteiden poisto
* Kipupisteiden käsittely
* Rentoutumisen tunne
Sanotaan että 15min imukuppihieronta vastaa tunnin klassista hierontaa!

Triggerpisteiden painelu

Triggerpisteiden aiheuttama kipu on jatkuvaa ja syvää. Se on yleensä jomottavaa ja vähän epämääräistä - sitä voi olla hieman vaikea suoranaisesti paikallistaa, mutta se ei kuitenkaan yleensä ole kovaa. Jos tällaisia oireita ja olet ehkä altistunut seuraaville tekijöille: lihasten jatkuvaan kuormitukseen, huonoon ergonomiaan / ryhtivirheisiin, vetoon / kylmään tai on kenties stressiä, lihastasapainon häiriöitä tai yliliikkuvat nivelet, saatat kärsiä aktivoituneista triggerpisteistä. niiden painanta on kivuliaampaa kuin muut tekniikat mutta selkeä rentoutuminen on havaittavissa ihan heti hoidon päätyttyä. Tämä tekniikka on hierojan ja asiakkaan yhteis peliä, asiakkaan on kerrottava tuntemuksia koko ajan ja hierojan oltava valpas kehonkin singnaaleille sekä asiakasta ehdottomasti kuunnella kivun tuntemuksista. Latentit triggerit yleensä aktivoituvat aktiivisen triggerin löysätessä joten näitä pisteitä voi olla yllättävänkin paljon. Kuten sanottu, tämä on kivuliasta mutta taatusti selkeä ero huomattavissa heti hoidon jälkeen.

Fascialinjojen venytykset

Aika lyhyesti haluan kertoa kuinka fasciakoulutus availi taas paljon sitä mitä tämä jo hieman tutuksi tullut fascia eli lihaskalvo on, mikä sen tehtävä on ja miten se toimii. Miten sitä liikettä saa fascioihin hierontaa ja eri tavoin tehtyjä venytyksiä hyödyntäen.
Fasciat on siis sitä "hämähäkin seittiä" jota on ympäri kroppaa. Pinnallinen kalvo on ihan ihon alla ja alempana syvä kalvo joka ympäröi lihaksia ja muita pehmytkudoksia, niveliä yms. Sekä yhdistää eri kehonosat toisiinsa antaen keholle sen muodon ja ryhdin. Takalinja näin esimerkiksi lähtee jalkapohjista nousten aina otsaan asti. Jäi eritoten mieleen kuinka se on myös voimansiirrossa suuri vaikuttaja!
Kun on lihaskalvot tiukassa, lihaksilla ei ole tilaa toimia niinkuin pitäisi ja niveltenkin liike siinä rajoittuu ja tuntuu epämääräisiä kipuja.
Fasciakäsittely on rauhallisesti tehty hieronta lihaksen ollessa ensin passiivinen ja sitten aktiivinen. Sitten seuraa erilaiset venytykset koko käsiteltävälle fascialinjalle jotta liikkuvuus paranee, helpottaa kipuja ja vaikuttaa myös aineenvaihduntaan joten auttaa turvotuksen hoidossa.
Käsittelyssä käytössä on fasciavaha joka antaa hyvän pidon iholle muttei ole asiakkaalle epämukavan tuntoinen, kuten voisi olla ilman mitään väliainetta. Myös erilaiset apuvälineet kuten foamrullat, fasciapallot ja qua-sha kampa on loistavia fascian availuun
Tämähän nyt on ollutkin minun tapa alusta asti hieroa. Hitain ja varmoin ottein passiivisesti ja aktiivisesti lihaksia apuna käyttäen, lihaksiston havainnointi miten vastaanottaa hieronnan ja asiakasta tarkasti kuunnellen. Nyt vielä kun sain perehtyä lihaskalvo linjojen venytysten oppeihin niin taatusti tulen osoittamaan osaamiseni!
Mielelläni annan myös itse tehtävien venytysten ohjeet kotiin käsittelyn jälkeen!